Bio Project ID 0.9
ÎNGRĂŞĂMÂNT ORGANIC AZOTAT · EXTRACT LICHID DE DROJDIE
CONŢINE ALGE BRUNE CU CUPRU (Cu)
p/p p/v gr/lt
Azot (N) organic.............................. 1 %......1,19 %......11,9
Carbon (C) organic
de origine biologică.....................10 %......11,9 %.......119
pH..................................................... 6
Substanţă organică cu greutate molecolară nominală <50 kDa...30 %
Cupru (Cu) solubil în apă............... 3 %....... 3,6 %......... 36
Cupru (Cu) chelat cu EDTA.........1,5 %..... 1,79 %......17,9
Agent de chelare: EDTA
Interval de pH ce garantează o stabilitate bună a fracţiunii
chelate: 3-8
POATE FI UTILIZAT ÎN AGRICULTURA BIOLOGICA ÎN CONFORMITATE CU REGULAMENTUL 889/2008
Materii prime: extract fluid de drojdie ce conţine alge
brune obţinut prin extracţie cu apă sau soluţie acidă și/
sau alcalină, sare de cupru (sulfat), chelat de cupru (EDTA).
PARAMETRI FIZICO-CHIMICI
pH dintr-o soluţie la 0,5%: 6
Greutate specifică la 20 °C: 1,198 kg/lt
AMINOGRAMA (g/100 g de aminoacizi)
Aminoacizi Aminoacizi in % sul totale
Alanină......................................................11,9 %
Arginină......................................................3,7 %
Acid aspartic.............................................14,3 %
Acid glutamic...........................................14,8 %
Cistină.........................................................0,5 %
Fenilalanină................................................3,6 %
Glicină.........................................................6,2 %
Izoleucină....................................................4,2 %
Istidina.........................................................2,1 %
Leucină........................................................6,2 %
Lizină...........................................................7,8 %
Metionină....................................................1,1 %
Prolină.........................................................3,8 %
Serina..........................................................4,6 %
Tirosina........................................................2,9 %
Treonină......................................................4,4 %
Triptofan......................................................2,1 %
Valină ..........................................................5,8 %
TOTAL.............................................100,0 %
Aminoacizi și peptizi cu greutate moleculară mică
derivaţi din hidroliză enzimatică din ţesuturi vegetale
în formă L-levogiră, mult mai activi decât cei din
hidroliză chimică în formă D-dextrogiră. Activează
toate procesele metabolice ale plantei, mărindu-i
rezistenţa la stres ambientali și împotriva lipsurilor
nutriţionale.