Phos-Phytos

Phos-Phytos

Linia Phos-Phytos

Phos-Phytos este o linie de fertilizanţi lichidă pe bază de fosfiţi obtinuţi prin reacţie chimică. Sunt utilizaţi în fertirigaţie, la aplicarea foliară și forma fosforului conţinut are o serie de caracteristici particulare în comparatie cu alte forme ale acestui macro element important.

1) Este asimilabil în  cantitate superioară. Plantele îl absorb și îl „fixează” în  ţesuturi vegetative consumând o energie chimică mai mică datorită unei greutăţi moleculare mici.
2) Are o viteză de transport mai mare prin ţesuturile conductoare ale plantelor.
Îmbunătăţește absorbirea elementelor nutritive cu care se asociază mulţumită efectului de „permeabilizare” ai pereţilor celulari ale ţesuturilor conductoare chiar și  în  cazul întreruperii fluxului limfatic, cauzat de boli parazitare sau alterări fiziologice (acţiune vaso-dilatatoare).
3) Contribuie la un echilibru nutriţional mai bun mai ales faţă de micro-elemente.
Asigură menţinerea unei plante mai compacte, cu ţesuturi mai consistente sau mai rezistente la adversităţi, deci mai productivă.
4) Optimizează activitatea vegetativă, împiedicând un exces vegetativ cauzat de fertilizare, de o fertilitate crescută a terenului, de o vigoare excesivă genetică, de intervenţii greșite în  activităţile culturii și  în  prezenţa de ploi frecvente (azot atmosferic ce devine disponibil).
5) Îmbunătăţește înflorirea și  legarea fructelor, mărește numărul fructelor legate perfect și  reduce posibilitatea de a se crea o fecundaţie incompletă a florilor, cu o succesivă formare a fructelor deformate sau cu capacităţi incomplete de a se dezvolta.
6) Optimează creșterea fructelor menţinând plantei echilibru între faza vegetativă și  cea reproductivă.
7) Garantează o maturizare mai bună a fructelor la recolta,  ţesuturile vegetative și  cele ale mugurilor în  speciile fructifere ca pregătire pentru anotimpul productiv al anului viitor.
8) Asistă și  mărește activitatea fungicidelor cu care se asociază, permite o prevenţie mai bună faţă de anumite boli fungicide și  întărește protecţia plantelor stimulând o producţie de „substanţe naturale de apărare”.

Phos-Phytos nu se folosește singur pentru a obţine o protecţie mai bună a plantelor, însă trebuie asociat cu cele mai comune fungicide în  comerţ care acţionează ca acoperire precum produsele pe bază de cupru și  mancozeb cu fungicide cu acţiune citotropică, translaminară și /sau sistemică.

Modalităţi de analiză:
Pentru această linie de produse modalitatea de analiză pentru a găsi  fosforul conţinut este IPC (Ion-pair chromatography) cromatografia bi-ion sau LC (liquid chromatography using a hypercarb column) cromatografie lichidă utilizând o coloană Hypercarb.

Produse pe pagină:
Sortare după:

Phos-Phytos 0-30-20 L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂȘĂMINTE PK 30-20COMPOZIŢIE p/p p/v g/ltAnhidridă fosforică (P2O5) s..

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos 0-32-21 + micro L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂȘĂMINTE PK 32-21 CU BOR (B), CUPRU (CU), FIER(Fe), MANGAN (Mn), MOL..

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos 3-32 + 3 MgO + 4 Mn L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂȘĂMINTE NP (Mg) 3-32 (3) CU MANGAN (Mn)COMPOZIŢIE p/p p/v g/ltAzot ..

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos 35-23 L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂŞĂMÂNTE PK 35-23COMPOZIŢIE p/p p/v g/ltAnhidridă fosforică (P2O5) s..

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos Mag L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂȘĂMINTE NP (Mg) 3-32 (7)COMPOZIŢIE p/p p/v g/ltAzot (N) total........

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos Rame L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE CU ÎNGRĂȘĂMINTE NP 9-22 CU CUPRU (Cu)COMPOZIŢIE p/p p/v g/ltAzot (N) total...

0,00€ Fără TVA: 0,00€

Phos-Phytos Zn L

ÎNGRĂŞĂMÂNT EC · SOLUŢIE DE ÎNGRĂȘĂMINTE NP 3-33 CU ZINC (Zn)“CU CONŢINUT REDUS DE BIURET”COMPOZIŢIE..

0,00€ Fără TVA: 0,00€